Százegyes szoba

Magyarország egyik első közéleti podcastja 2017 óta. Jobbára havonta.

Adás

Bulldogként harapó Magyar Péter

Volt aki igazoltan maradt távol, és volt aki nem, így némileg megfogyatkozva beszélgettünk Magyar Péterről, a Tisza Pártról, a CIA-ről, az oroszokról és még megannyi dologról.

Kezdjük Magyar Péter one man show-jával és azzal, hogy vajon ki építette fel őt, a CIA vagy az oroszok? Vajon hogy áll a párt, miből fianszirozzák a tüntetéseket és Hadházy ötleteit nyúlja-e le Magyar? Kielemeztük, hogy mi Magyar Péter sikerének titka, és az óbaloldal pártjai miért ugrálnak témáról témára. Vajon ezt csinálja másképp a Tiszapárt?

Azt is megpróbáltuk megérteni, miért téma, ha Magyar egy témához nyúl, még akkor is, ha előtte már többen is megpróbálták ugyanezt, mégsem söpört végig a médián.

Hamar eljutottunk a messiásvárásig, és hogy ennek a része volt Márki-Zay is, ez azonban hamar elült, így az emberek egy új megmentőre vártak, és úgy tűnik, ehhez Magyar Pétert választották ki.

Vajon mennyire lehet hiteles ebben valaki, aki tizenévig a Fideszhez tartozott? Szóba került a Diákhitel Központ szerződéseivel kapcsolatban Hont András és hogy Rogán Antal fogta-e a kezét a cikk írásakor, vagy egészen másról van szó? A szekértáborok mentén való politizálás, a fanatizmus megjelenésének bizonyítéka,  hogy az a fontos ki mondja, nem azt, hogy mit mond?

Áron színt vallott a korábbi szavazási szokásairól, a taktikázásáról, és arról, mit jelent a plot armor kifejezés, és hogyan kapcsolódik ez a Tiszapárthoz. (Mert úgy tűnik, mostanában minden hozzájuk kapcsolódik. Még a banán is.)

Aztán ugrottunk a következő hot topicra, amely főleg a budapestieket érinti, méghozzá a Fővárosi közgyűlésre, ahol Karácsony Gergely nincs könnyű helyzetben, nincs meg a többsége, és kicsit kifejtettük, hogy melyik párt kivel szövetkezik, hogy megszavazzon vagy épp megakadályozzon bizonyos döntéseket. Áron arra jutott, hogy szerinte az MKKP lett a legfelnőttebb párt a közgyűlésben, az is előkerült miért nem sminkel Döme Zsuzsanna MKKP-s társelnök.

Kovács Gergőnek pedig a XII. kerületi vadkandisznók vagy kan vaddisznók problematikájával kell szembenéznie, amelyről természetesen Magyar Péter is megszólalt.

A hallgatóknak elárulunk egy titkot, ami nem is titok valójában, de egy nagyon jó dolog – volt eddig. Ez az AVDH, egy hitelesítő alkalmazás, amely megkönnyítette a távoli szerződések aláírását. Ez megszűnik 2024 december 31-én. Helyette a Digitális Állampolgárság program érkezik, de hogy ebben pontosan hogy integrálják az AVDH-t, az sehol nem jelent még meg, ami így október táján némileg aggasztó.

Az is felmerült, hogy mennyire fog adatokat gyűjteni a DÁP rólunk, és mi van, ha a biometrikus azonosítónkat is megszerzik? Röviden kitértünk a bulvármédia szerepére abban, hogy rossz állapotban lévő közszereplőről közölnek képeket, és hogy mennyire lehet egy magathetetlen embert megalázni.

Refutáltunk is, méghozzá Sarah Palvin alaszkai kormányzó egy híres mondatát elemeztük, és podcast ajánlónk sem maradt el, amelyben szokás szerint Áron vitte a prímet.

A teljes adás meghallgatható YouTube-on, SpotifyonApple Podcasten, Soundcloudon és további helyeken.

Ha pedig tetszett az adás, vagy éppen nem tetszett, kövess minket a Facebookon, és mond meg a véleményed!

 

 

 

 

 

 

Megosztás