Százegyes szoba

Magyarország egyik első közéleti podcastja 2017 óta. Jobbára havonta.

Egyéb kategória

A Tisza-párttól Karácsonyig

A kampány győzött a podcast felett – ha lehet ilyen képzavarral élni. Zoli a Kutyapárt képviselőjelöltje volt, októbertől be is ül a XII. önkormányzatot alakítani. Zsuzsa szintén indult, de ő nem jutott be, Áron pedig az MKKP kampányfőnökeként terelgette a dolgokat. Digi viszont nem akart politikus lenni, ezért nem is lett. Szóval ez volt az oka a szusszanásnyi szünetnek, de visszatértünk.

Szóba került a XII. kerület, ahol a „drogos” Kovács Gergő lett a polgármester, és az összes egyéni körzetben az MKKP nyert. Zoli el is mesélte, hogy alakultak a dolgok, mennyi munka volt ebben az eredményben, és mire számítanak októbertől.

Tisztáztuk, hogy lesz-e háború vagy sem, és azt is, hogy a Tisza-párt(szerűség), milyen hatást gyakorolt az EP-választásra, és hogy milyen szerepe volt az ellenzéki pártok vártnál rosszabb eredményében.

Áron elmesélte, milyen volt nulla forintból kampányt készíteni, hogy mennyiből gazdálkodtak mások, és hogy miért nem ütötte át az ingerküszöböt a kampány. Rácsodálkoztunk, hogy fog valaki Brüsszelben és ezzel párhuzamosan a fővárosi közgyűlésben egyaránt helyt állni – gondolunk itt Magyar Péterre, illetve kielemezük, hogy mennyi energiát rakott bele a munkába.

A jó kampány ismérveit is megismertük, majd ugrottunk egyet és megnéztük, hogy a fővárosi közgyűlés hogyan lesz működőképes, mert jelenleg az a helyzet, hogy a Fidesz–KDNP és a Tisza egyaránt 10, a DK–MSZP–Párbeszéd 7, az LMP, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 3-3 mandátumot szerzett. Ebből következően önnállóan senki nem fog tudni irányítani, és sok munka lesz bármit is elfogadtatni. Kérdés, Karácsony hogyan fogja megugrani a feladatot?

Beszéltünk a Tisza felemelkedéséről, és arról, mire számíthatunk a jövőben, hogyan fog alakulni a párt sorsa, marad-e one man show és eltűnik a következő választásra, vagy még jobban megerősödik.

Kitárgyaltuk, hogy kinek mi volt a legmegdöbbentőbb eredmény a választáson.

Refutáltunk is, ráadásul Albert Einstein egy nagyon fontos mondását elemeztünk, és nem maradt el a podcast ajánlónk sem!

A teljes adás meghallgatható YouTube-on, Spotifyon, Apple Podcasten, Soundcloudon és további helyeken.

01:16 – minden szavazat számít
03:27 – Zoli képviselő lett és a XII. kerület
09:38 – jobboldali előretörés
16:01 – MKKP EP-kampány
30:53 – fővárosi közgyűlés
1:06:48 – refutálás
1:13:45 – podcast ajánlás

 

Megosztás