Százegyes szoba

Magyarország egyik első közéleti podcastja 2017 óta. Jobbára havonta.

Adás

A bárányok hallgatnak, nem úgy, mint az oroszok ’56-ról!

Tádám, itt az ősz, és ezzel együtt az új évad. Ismét egy szigeten beszélgettünk, de most egy másikon, ráadásul vendégeket sem hívtunk, csak mi okoskodtunk. De miről is?

Digi a nyáron úgy érezte, elvonulásra van szüksége, így elment Krisna-völgybe, majd a Bakonyba, hogy egy kicsit magába forduljon, kizárja a külvilágot, és ne beszéljen senkivel. Ezt az élményt próbálta visszaadni, miközben mesélt kicsit arról, hogy milyen érzésekkel távozott a krisnásoktól, és milyen tapasztalatokat szerzett náluk.

Beszélgettünk arról, mit ront el egy botcsinálta őstermelő, miért is éri meg valakinek ezt csinálni, és mit kezd az ember többszáz kiló tökkel. Az is kiderült, mit nem szabad soha adni a bárányoknak, és hogyan kell elképzelni egy napot a tyúkokkal, a birkákkal és a szomjazó növényekkel.

Fő témánkban lamentáltunk a több mint 700 hiányzó háziorvosról, arról, milyen állapotban van a közoktatás, miért nem érdekli a hajnalban munkába sietőket, mi szerepel a 10.-es orosz tankönyvben ’56-ról, és melyik budai kerületet akarja nagyon a Fidesz a jövő évi választásokon. Felmerült, vajon nyugdíjba akar-e vonulni Orbán Viktor, illetve hány évig tervez még miniszterelnöki poszttal.

Refutáltunk, és rögtön hármat is, szóval lehet találgatni, vajon igaz vagy hamis, amit hozott nekünk Zoli, és nem maradt el podcast ajánlónk sem!

A teljes adás meghallgatható YouTube-on, SpotifyonApple Podcasten, Soundcloudon  és további helyeken.

outro: Széplábi Borbála – Victor Rex Admirabilis – Orbán 60. születésnapi köszöntője (vigyázat, szatíra) 

Megosztás