Százegyes szoba

Magyarország egyik első közéleti podcastja 2017 óta. Jobbára havonta.

CV

Kik vagyunk mi?

 

A filmes, az újságíró, a megoldóember és az IT-s -na meg a tíz kicsi indián. Ezek vagyunk mi. Hobbiból indultunk az egyik első közéleti podcastként, és ez azóta sem változott. Nem vagyunk profik, bár igyekszünk fejlődni, nem értünk mindenhez – bár időnként azt próbáljuk elhitetni, és szeretnénk továbbra is azért csinálni, mert szeretjük. Most mégis egy viszonylag nagy változás állt be podcastunk életében, felületet kaptunk az Átlátszón, és lehetőséget, hogy használjuk a stúdiójukat, így sokkal jobb minőségben beszélgethetünk a meghívottakkal.

Bürger Zoltán

IT-s vagyok, szoktam mondani. Elsősorban üzemeltetéssel foglalkozunk a csapatommal. A politika mindig érdekelt, de sokáig csak nézőként, olvasóként fogyasztottam. Közélettel először a Magyar Kerékpárosklubban kezdetem foglalkozni, valamikor 2010 körül. Felbukkanását követően elég hamar belekeveredtem a Magyar Kétfarkú Kutya Pártba, aminek 2017-től tevékeny passzivistája, és már második éve elnökségi tagja vagyok. Tizenhárom éve élek Szentendrén. Nagyon megörültem, amikor Áron meghívott a podcastba 2017 őszén. Egyszerre két dolog is vonzott: okos emberekkel beszélgetni közéletről, és a kütyük. Egy podcasthoz rengeteg kütyü kell, és sok okos ember. Mint az köztudott, Mr Teufel. 🙂 Elég ironikus és meta, röviden szar humorom van, amit emiatt legtöbbször csak én értek. Továbbá képtelen vagyok rövid mondatokban fogalmazni. Na, de a többi meg úgyis kiderül a podcastból! Inkább hallgassátok azt!

Kővári „Digi” Attila

Annak idején mikor Hajnóczy Péter író írta magáról hogy kazánfűtő, akkor fogalmazódott meg bennem hogy sok minden voltam már életemben de kazánfűtő még nem.
Jópár évig nevelőtanár voltam állami gondozott gyerekek mellett, aztán volt hanglemezkiadónk pár barátommal a 80-as évek legvégén. Elmondhatom, hogy mi adtuk ki a Kispál és a Borz –  Föld Kaland ilyesmi… lemezét , de mi pátyolgattuk az Andersen, a Sexepil vagy a The Perfect Name zenekarokat. Volt sikeres merchandise részlegünk, mi voltunk az elsők a rendszerváltás után akik hivatalosan szerződéssel gyártottuk a pólókat, jelvényeket a Bonzaza Banzainak és a Sex Actionnek. Koncerteket szerveztünk és még az akkoriban induló Sziget fesztiválnak is mi gyártottuk a pólóit.

Ott voltam a Szabad kezdeményezések Hálózatában Solt Otíliát csodálva, Majd mikor megalakult az SZDSZ belőlük, életem első pártkönyvét is megkaptam. De terjesztettem újságot, voltam road és hivatalsegéd, vezettem rockklubbot, de kazánfűtő na az nem voltam. Most filmesnek mondanak, a ’90-es évek második felében  megfogott a filmgyártás és nem is engedett el. Díszlettervező, Art director  vagyok, ember, aki a látványért felel. 2018-ban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt országos listáján az 5. voltam ezért aztán szavazhattam magamra. Csodás volt. Talán jobb mint kazánfűtőnek lenni. Bár azt még nem próbáltam.

Kubatovics Áron

„Ahogy a lejjebb belinkelt fotók is mutatják, sajnos nem úszom meg, és nem hagyatkozhatok arra, hogy majd a mesterséges „intelligencia” megírja azt a pár mondatot, amelyből kiderül, hogy ki vagyok. És, persze, 6-8 mondatban egyébként sem lehet bemutatni egy embert, úgyhogy csak a száraz tények: ugyan jogra jártam egyetemre, de soha nem dolgoztam jogászként, az 5 év egyetem után projektmenedzserként, később vezetőként dolgoztam, majd grafikus- és IT-céget alapítottam néhány barátommal. Voltam önkormányzati képviselő, startup alapító és vezető, dolgoztam motion designer-ként, jelenleg kommunikációs és politikai tanácsadóként dolgozom, valamint – főleg – nonprofit projektekben segédkezek. Azért kezdeményeztem 2017-ben egy közéleti podcast indítását, mert annak idején – ez ma már talán megmosolyogtató – nem volt itthon közéleti kérdésekkel foglalkozó podcast. A „Százegyes” mellett egy külpolitikai podcast-ot is készítek, és friss co-host vagyok az emTV Parallaxis Univerzumában. Családommal Szentendrén élek, nincs akváriumom, és nincs csöves erősítőm sem.”
Kicsoda Kubatovics Áron?

 

Zimre Zsuzsa

Szabadúszó újságíró, elkötelezett paradicsom termelő vagyok, aki bár rengeteget tud „okoskodni” bármiről, nem igazán szeret magáról írni. Szentendrei barátok hívtak meg a Százegyes szobába tán két éve, és hamar úgy alakult, hogy legtöbbször nálam vettük fel az adásokat, így míg Áron a szervezést vette magára, nekem sokkal vidámabb feladat jutott, a női princípium kibontakoztatása: a vendégfogadás. Süti sütésben úgyis sokkal jobb vagyok, mint a vendégek leszervezésében. A beszélgetéseinkben nagyon szeretem, ahogy az eltérő álláspontok megjelennek, és képesek vagyunk olyan vitákat lefolytatni, amelyek révén más nézőpontok igazsága is elfogadhatóvá válik.

Terveink szerint havonta legalább egy adással készülünk, lesz itt minden, móka, kacagás, meghívott vendégek, viták és moralizálások.

Címlapkép: Áron- Zoli-Digi-Zsuzsa

Megosztás